Sunday, January 08, 2006

Toppcoachernas inflytande

Under Värendsspelen specialgranskade jag toppcoachernas inflytande på matcher. Jag förde helt enkelt sjukt mycket statistik på hur matcherna gick där tränare på tränarrankingen fanns med som coacher och där motståndaren hade en coach som inte fanns med på tränarrankingen, alltså en mer eller mindre dålig coach. Det visade sig att om man hade en coach från tränarrankingen vanns matchen i 71,12 procent av fallen och matcher som avgjordes med två bollar i skilje vanns i 78,59 procent av fallen. Fan, det här visar verkligen hur viktigt det är att alltid ha med sig en coach som är topnotch.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Det kan också bero på att dem med top coacher kommer från stora klubbar där top coacherna finns. Dem från större klubbar har oftast bättre spelare också, och därför vinner matcherna.

2:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

En av Sveriges bästa juniorer spelar alltid utan coach.
Spelaren i fråga är också något av en specialist på att vinna jämna matcher så ditt resonemang stämmer inte helt.;-)
Jag tror även att det ligger mycket i det som skrevs i inlägget innan, att de bästa spelarna och coacherna kommer från de större föreningarna. Jag tror inte att utgången i de matcher du förde statistik över hade blivit annorlunda om spelarna bytt coach.

6:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

Konstigt att inte Köpingsspelarna vinner några matcher då...

7:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kan det påverka att coacherna endast coachar de bästa spelarna?

Många tränare har sina favoriter och agerar mycket elitistiskt.

9:41 AM  

Post a Comment

<< Home