Monday, January 09, 2006

Lådträning

Lådträning eller kinaträning som det kallas ibland är populärt ibland dagens unga spelare. Man får stå i centrum under en del av ett pass och matas med nyttiga tekniska råd. En del välbeställda föräldrar konsulterar tränare för att deras barn ska få träna mer låda. Detta har blivit vanligare och vanligare vilket gjort att priserna pressats upp. Nu senast pratade jag med en sur förälder som betalade 550 kronor för en timme låda (notera att det var med en av Sveriges bästa tränare). Han undrade vad jag tyckte om priset. Jag förklarade att man i Sverige är ovan att betala tränare pengar ur egen ficka och att priserna oftast ligger högre i Danmark, Tyskland och Frankrike. Trots allt är ju 550 kronor för en timme inte speciellt mycket då det rör sig om konsultverksamhet. Andra konsulter som advokater, it-folk, revisorer osv har ju oftast betydligt högre timarvode och det bör nämnas att det finns betydligt färre skickliga pingistränare än vad det finns t ex advokater.

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Fan det är ju mera än vad stadsministern tjänar.

12:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

550 kronor - inte särskilt mycket?
Kom igen. Det är ju löjligt, på gränsen till ocker. Ett sätt att utnyttja föräldrars drömmar om att odla sina barn till elitspelare.
Men jämförelsen med t ex advokater är intressant.
För det första är det undantagslöst advokatens firma som debiterar drygt tusen spänn i timmen. denna firma betalar sociala avgifter och skatter för advokaten + lokalhyror, och väldigt ofta lön m alla avgifter opch skatter för en sekreterare.
Hur många tränare som kör låda med ungar och tar 550 spänn har de utgifterna?
Nästa fråga är om vi tycker det är bra att pingis ska utvecklas till en sport för de som har gott om pengar?

12:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

En advo ta mellan 1500 och 3000 kr/h.
Hyfsat!

4:50 PM  
Anonymous Anonymous said...

hur svårt är det att slå över en boll mot en kille på samma plats i en timme. att ta 550kr för det, ajaj. och att du jämför med en advokat, en jur kand tror jag e lite svårare än att bli steg 4 tränare som du förmodligen är.

1:19 PM  
Anonymous Anonymous said...

Löjligt mycket pengar.

Att ta så mycket betalt för att köra låda med en ung kille/tjej är hutlöst.

9:44 AM  

Post a Comment

<< Home