Wednesday, March 08, 2006

Överdomare

Hur fan kan man vilja vara överdomare; "det där nätet ser lite högt ut, jag tror jag ska gå ner och mäta det". Jag frågade en av Sveriges mest kända överdomare "varför är du överdomare, var du mobbad i skolan eller har du inget liv?". Han svarade "Jag vet faktiskt inte varför, jag tycker det är skoj". Då sa jag "det är tur att man är olika". Sen sa jag inget mer.

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Och detta kommer från en person som gnällde över att nätställningarna var av olika märken vid Safirs ... Skärpning för fan Erik!

2:35 AM  
Anonymous Anonymous said...

ha ha den var bra //ASSO

7:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kan inte "Överdomare" stänga av en spelare direkt?
Såg att Lukas Rydén låg risigt till
angående avstängning...Lukas berättar:

- Varningarna har kommit efter det att jag slagit racketen i bordet vid två tillfällen, vid ett annat sparkade jag i besvikelse i en barriär, och så har jag kastat racketen en gång.
- Det är väl samtidigt ett tecken på att jag vill vinna matcherna, men det är klart, det får ju inte gå hur långt som helst.

Vem har inte påkallat "Överdomarens" uppmärksamhet efter solklar förlust eller kasst spel ...jag hatar att förlora//ASSO

9:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nätet är inte en Överdomarfråga om det finns utbildade domare vid borden, vilket sällan finns på svenska tävlingar, Safirs inkluderat, skrämmande!

Jag vet att ÖD på Safir fick frågan om varför han inte gjorde något när "person-X" kastade rackat i E-Hallen när ÖD var tre hallar bort....
Erik skriver, -vem fan vill vara ÖD!. det är en jävla tur att det finns såna som hade svart lego som små, annars blev det ju inga tävlingar där ni kan kasta era jävla racketar i barriären!

2:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

Vadå skrämmnade om Safirs
det spelades 3000 matcher där
säg att varje domare dömde 10 st
då gick det åt 300 domartilfällen
fixa fran dom 300 förbundsdomare
om du kan eller arrangera din egen tävling. Kom inte och gnäll på
världens bästa turnering.
Utan visa själv hur det ska gå till

En som är imponerad av Safirs

5:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

Med tanke på Svenskas tempo och vilja att utbilda nya förbundsdomare är det nog ingen risk att det kommer fram några nya som vill döma heller..

1 kurs på drygt ett år, imponerande..

1:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hej på er, ni som har noll empati och förståelse.....

Finns faktist bra distriktsdomare som klarar mycket väl att döma på tävlingar utan överdomarens stöd, visst vore det svårt att fylla 5 hallar i 4 dagar med även distriktsdomare, men man kan faktiskt göra ett försök att utbilda domare inom distriktet.

Angående Svenskas försök att utbilda domare så blir de ofta inställa på för få deltagare, så det har nog tyvärr inget att göra med svenskas inställning....

9:39 AM  

Post a Comment

<< Home