Monday, February 13, 2006

Dåliga bollar

Det verkar som om kvaliten blivit sämre på de trestjärniga bollarna sedan 40 millimetersbollen kom. Troligen beror detta på att de gjuts i samma formar som 38-millimtersbollen gjorde, man har helt enkelt inte haft råd att göra nya formar.

Jag vet att man breddat plankan för att bollarna ska komma till korgarna längst fram som gör att de blir trestjärniga. Den är numera över en meter bred. Skulle den fortfarande vara kvar i samma bredd som tidigare skulle vi inte ha trestjärniga bollar alls idag, de skulle med andra ord ramla ner snabbare än tidigare och bli en- eller tvåstjärniga. Jag tycker det här är pinsamt och har skickat ett mail till Japan och frågat om när man ska göra om formarna och byta till den smalare plankan igen.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Nittaku bollarna är ju bra..
men stiga bollarna suger..

10:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

Det är ingen hemlighet att det finns ett fåtal fabriker, några i Kina och någon i Sydkorea, som gör de flesta bollarna, vilket märke det än är, Donic, Stiga, Butterfly osv.

Sen görs den äkta Nittakubollen (den med blå text, ej med röd/blå) i Japan men där används en annan och dyrare sorts celluoid. Det är det som gör att den bollen känns tyngre och lite mer stabil. Dock är det mycket kulor inblandade i detta. ITTF tar ut avgift för varje bollmärke som skall bli godkänt (approved by ITTF) och då kan man ju själv räkna ut att det är lönsamt att låta allsköns märken godkännas.

Det stod väl i någon artikel i Pingis för något år sen??

Småland

9:27 AM  

Post a Comment

<< Home