Tuesday, January 17, 2006

"The next ones" - tre år senare

En del undrar vad som händer med "The next ones" efter att de fyllt 15 år. I tre år är de i en sorts gråzon som är svår att förklara, man kan säga att den liknar en light-dvala där man bara existerar. Den dag de fyller 17 år förvandlas de till sparring av klubbens ledare, sparring till de nya "The next ones". Varje förlust 17-åringen får mot den lille registreras, däremot registreras inga vinster. Allt för att kunna motivera mer sparring. See ya!

17 Comments:

Anonymous Anonymous said...

du som har koll på ALLT och ALLA tror jag.
Jag undrar vad som hände med några unga löften, så kallade "next ones"
om de nu var det..
Bengt Gunnarsson (tranås)
Magnus Petersson (malmö?)
Fredrik Persson (Ängby)
bara för att nämna några..blev det nåt, har varit i från pingis en lång tid.....är själv i samma årgång ungefär som ovanstående.Intressant blog förövrigt keep goin`!

9:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

Bengt Gunnarsson brände UEM 1988 i Novi Sad efter en rätt tuff uttagning. Anders Thunström var förbundskapten och tog istället ut Patrik Thorsell, Kayode Kadiri, Magnus Petersson, Thomas Buza och Fredrik Persson. Efter det gick det lite sämre för Bengt, som idag jobbar på Woodhouse i Tranås har jag för mig. Såvitt jag vet så spelar han inget idag.

Magnus Peterssson gick till Halmstad och spelade under många år i Elitserien där. Har idag slutat men tog silver i herrar 30-dubbeln på veteran-SM förra året tillsammans med Thomas Buza, Halmstad.

Fredrik Persson, Ängby, spelade något år i Elitserien för just Ängby men lyckades inte sedan slå sig in i seniorlandslaget och slutade sedermera.

Årgångarna där 70-71 hade några bra lirare men problemet för dem var ju att Sverige var osannolikt bra på den tiden och hur bra man än var som junior var det i stort sett kört att komma med i seniorlandslaget. Hårt men rättvist. Tänk hur bra Elitserien var i början av nittiotalet bara...

En som var med...

11:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tack för den informationen lysande!
Om det nu var "bloggaren själv" eller nån som var med så att säga!
Kayode,Patrik T,Thomas B.. ingen av dessa är aktiv i dag eller?
Damerna i elit då, halmstad tjejerna var väl sm -mästare vad jag minns.
vad kan du om dom då?

1:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

Är du 71:a?
Jag var 71:a....västsverige.

1:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

Visst var det?

Bloggaren själv var det inte. Kayode Kadiri är inte aktiv idag, tror han utbildar sig till advokat faktiskt. Thomas Buza är tränare i Halmstad BTK, spelade förra året i BTK Warta i Superettan, vet ej om han spelar något i år. Patrik Thorsell ryktas det om bor i Thailand. Jobbade för några år sedan på Finanstidningen men det var längesedan han spelade pingis såvitt jag vet.

Damlaget i Halmstad BTK är sedan många år en skugga av vad det var under glansdagarna. Åsa Svensson spelar inte utan arbetar som gyminstruktör, Pernilla Pettersson (numera Andersson) arbetar i Köping på RIG:et men är väl mammaledig va? Nina Ebkar är advokat, spelar ej heller längre. Pia Toelhöj, danska, vet jag ingenting om. Yang Shafang som är gift med Wang Jianfeng, spelar heller ingenting. Driver tillsammans med maken restaurang i Halmstad tror jag...
Anna Jacobsson bor i Stockholm men spelar heller inget större tror jag.

Fan, många bra som lagt ner??

mvh

2:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

Bloggaren själv svarar aldrig på något men det är dock roligt om man kunde få igång en kul diskussion om ditten och datten. Varför vi är så kassa idag exempelvis...

2:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

Är vi så kassa då? Är det bara så att utbudet av yngre spelare minskat.?
Som du tidigare skrev, det fanns enormt många spelare av år 70-71.
vilket måste ha gett lite högre klass? Du verkar ha koll på denna ålders grupp 68-73.
Vilken region tillhör du själv...

4:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ängby / spårvägen, mötte man representanter därifrån på nån tävling så sas det alltid, -hemma finns det en kille som är jävlig vass men som inte är här idag etc...så stockholms klubbarna måste ju ha en del spelare på gång hela tiden även i dag ?

4:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kassa och kassa...allt är relativt.

Jag tycker det allvarligt när vi tappat vår position som toppnation i världen. Likaså är det ett problem när Elitserien håller så låg klass, den måste ju vara sämre än någonsin. Vi tog inga medaljer i somras på UEM. RIGETs vara eller icke vara lägger jag mig inte i men det är inte bra när det inte finns någon som helst koppling till elitserieklubbarna och de allra bästa inte tränar där. Ser man hur man lyckats med centret i Bröndby, Danmark så åker ju de bästa dit och tränar. Det hade ju varit önskvärt i svensk pingis också. Köping är inte optimalt geografiskt sett.

Läget inom svensk pingis är utomordentligt allvarligt och det tycker jag man måste uppmärksamma.


Rätt eller fel, bara mina åsikter!

Mvh

8:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

Det är för lite stålar i sporten..
Den mest självklara bedriften är att vara /bliva BÄST, men det måste finnas nåt x-tra (krydda).

Mer TV etc..fan innebandy har ju mer tid..
Som sagt det snackas för lite "pingis".

10:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

Det handlar om en enda sak egentligen. TV. Pingisen måste slå sig fram i mediabruset och det görs inte av sig själv. Man måste helt enkelt köpa tid i någon TV-kanal och sen tala om för företagen att man finns i TV vilket är det som räknas för många företag idag. På så sätt får man in mer pengar i sporten.

Man måste också ha en bra och attraktiv produkt att presentera och det kanske vi inte har idag med tio lag i serien. Vissa matcher i årets Elitserie har ju varit rent ut sagt bedrövliga.

Nej, förbundet bör lägga krutet på att förhandla fram ett bra avtal med någon TV-kanal och sen lägga fram en kravprofil på de klubbarna som vill kalla sig elitklubbar vad gäller arrrangemang osv. Ett fartfyllt och häftigt arrangemang som sänds i TV, ev spel på endast ett bord, och jag är helt övertygad om att vi liksom innebandy och andra "pop-sporter"och skulle få mycket tittare.

Börjar man i den ändan så får man också fler ungdomar att vilja börja spela pingis och på sikt tillbaka den enorma bredd som fanns för några år sedan.

1:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jag håller helt på vad du skriver.
Bra sagt, jag tycker att detta utbud borde passa i ex: svt 24, sportexpressen.
Med tanke på vad dom har på tablånn så ..Finns det nån som försöker med denna typ av marknadsföring idag? SBTF...Elitserieklubbar etc.

11:08 PM  
Anonymous Anonymous said...

SBTF har väl kanske gjort sina försök. Problemet i stort i pingisen är väl att vi drar åt olika håll allihopa och då blir det oerhört destruktivt och man sitter och kastar skit på allt och alla och mal på om "att det minsann var bättre förr".
Det är väl lite si och så med det tyvärr...
Nej, jag tror att en elitserieförening skulle gjort susen, som verkat tillsammans med SBTF. Allt kan ju säljas med mördande reklam som man säger :)) och det vore väl själva fan om vi inte kan få folk att förstå att bordtennis är en mycket fin TV-sport.

Nu har vi i pingisen en fördel, vi har ju en bra produkt att sälja. Det handlar nog mer om att kunna förpacka den på rätt sätt. Och att vi organiserar oss och samarbetar.

9:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

Är vi såå kassa ?
Problemet för svensk pingis är att många nationer har blivit så mycket bättre!
Som Kjell Johansson sa´till mig så
visste man vem man skulle möta i kvarten. Före kvarten var det bara sopor. I dag är det stenhårt redan i första omgången på Pro Tour- tävlingar. Och hur är det då under OS, VM, EM. "Hammaren" sa också: Idag slår man lika hårt med backhand som jag gjorde med forehand...

9:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

Nej, vi är inte sååå kassa och det är en helt annan konkurrenssituation som råder idag, helt rätt av dig. Dock handlar det väl lite hur man idag bedriver verksamheten i svensk pingis och vad vi gör för att hänga med övriga länder. Jag menar, vi måste ju fundera, slå våra kloka?! huvuden ihop och skärpa till oss så vi återigen kan njuta av lagfinaler i VM och EM. Jag tycker att vi "tappat lite mark" på sistone...

Möjligen har vi ett intressant gäng i Robert Svensson, Johan Axelqvist och Per Gerell + några till, jag hoppas de kan ta klivet hela vägen upp.

Samtidigt blir man ju mörkrädd när man sitter på SOC och ser de här nya kineserna, Ma Long osv. Hyfsad återväxt!!

9:35 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hejan!

Magnus Petersson heter idag Chronvall i efternamn! Thomas Buza och Magnus är idag registrerade på Valdemarsvik och spelade i helgen sammandrag i Vadstena. 2 vinna 1 ovagjord och 1 förlust!

11:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

Buza var i fin form, grymt vältränad, vann rubbet. Chronvall såg lite stelare ut, gick nog jämnt upp under helgen de lirade.

Motala

5:12 PM  

Post a Comment

<< Home