Tuesday, February 28, 2006

Tränarlöner

Jag har nu fått bekräftat att en kollega i västra Sverige tjänade 750 000 kronor under 2005. Fortfarande är ju inte det här speciellt mycket pengar med tanke på energin och mängden tid tränare på toppen lägger ner på bordtennisen. Vi tar Jose Mourinho som exempel, alltså en fotbollstränare med ungefär samma kunskaper inom fotboll som den här ledaren i pingis. Det finns nog ingen som skulle tro att Jose skulle tagit jobbet i Chelsea om han fått 750 000 kronor i årslön. Pingistränare är ju normalt sätt inte med i något fackförbund och därför är det viktigt att alla drar åt samma håll för att så fort som möjligt pressa upp lönerna.

Rekommendationer (OBS! Lönerna är under förutsättning att pengarna är vita): En årslön för en heltidsanställd ska ligga på 500 000 kronor och uppåt beroende på kunskaper och tidigare efarenheter. För timanställda ska lönen ligga på 570 kronor i timmen och uppåt. Viktigt att timanställda också tar betalt för restid, planering, träningsupplägg mm och alltså inte bara för timmarna han/hon står på golvet i träningshallen. För tränare som jobbar på konsultbasis ska lönerna ligga på 1000 kronor i timmen och uppåt.

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Lysande förslag, Ekan. Kan inte vi spelare som e runt 100-200 på världsrankingen få samma lön som en halvhyfsad fotbollslirare typ Vieri då också? Förresten så ska man nog inte jämföra "en kollega från västsverige" med José Mourinho vad gäller kunnandet inom sin idrott...

7:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

hur mkt pengar finns det egentligen inom pingis tror du. hur mkt pengar drar ett elitserielag in per år i publikintäkter. chelsea fyller stanford bridge, eslöv: några 100 per match om ens det.

11:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

kanon jämförelse......jag tror att det är NÄSTAN lika många utövare i dessa sporter,
Som sagt det är väl fullsatt på varenda arena när det gäller större pingis evenemang?
NOT.!!!

7:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Drömma kan man ju i alla fall. Utöver vad andra redan sagt här så får man väl beakta att näringslivet inte är särskilt suget på att "kasta pärlor åt svinen".

10:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

Om pingistränare hade tjänat så sjukt mycket hade varenda jävel velat bli det, ju!

9:58 PM  
Anonymous Anonymous said...

Det finns inga pengar inom dagens bordtennis, det är därför den inte är så uppskattad av media. Jag menar, seriöst, hur många timmar pingis visas på tv om året? Jämför med antalet timmar som fotboll visas, dom har till och med visat engelsk div.2 fotboll ibland! Vem fan är intresserad av det?!

3:25 PM  

Post a Comment

<< Home