Sunday, March 19, 2006

För sträng = Arbetsförmedlingen

Jag har en kompis som fick sparken för ett par år sedan för att han var "för sträng" under pingisträningarna. För att få ut A-kassa var han tydligen tvungen att anmäla sig som arbetssökande hos arbetsförmedlingen. Han skulle fylla i ett papper med meriter och det var rätt bra grejer han hade; Steg 3, privatträning med flera av de bästa ungdomarna i landet, hjälptränare under två olika Riksläger osv. I vilket fall så tyckte arbetsförmedlaren att han behövde "bredda sig" eftersom bordtennistränare var så pass smalt. Han sa då att han kunde tänka sig att vara bordtenniskanslist, vara sportchef i en förening eller jobba på något förbund som tänker långsiktigt. Problemet var att arbetsförmedlaren menade helt andra jobb såsom butiksbiträde eller telefonförsäljare. Min kompis bara skrattade år henne och frågade om hon skulle sagt samma sak om t ex Hans Chrunak eller Leif Boork skulle komma och registrera sig som arbetssökande.
Tyvärr så fick han ingen A-kassa eftersom man inte trodde att det fanns någon möjlighet att få den här typen av jobb. Min kompis ordnade istället upp med det på egen hand och jobbar numera i en klubb i södra Sverige. Värt att notera är att den klubben som han fick sparken ifrån tappat med den nya sopiga mjukistränaren.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Funkar hur bra som helst att bara söka jobb som pingisspelare:) Man har rätt att under 3 månader enbart söka efter ett sånt jobb man hade innan, för att sedan bredda sig lite, typ söka kanslisttjänst eller liknande under 1 år, och även söka på andra orter. Jag borde veta:)

8:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kommer ihåg dig erik när du var arbetslös,nersupen i rännstenen.Det var i sthlm 1993, kommer du ihåg??

8:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sterneborg får ett liknande jobb på klubbnivå vilken dag som helst om han vill, det är bara frågan om pengar!!
Beträffande "rännsten" låter som ett grovt påhopp..

8:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jag vet inte om man kan vara för sträng.. Det beror ju på vilken ambitionsnivå spelarna har!

Hur sträng är en pingistränare i jämförelse med tex en hockeytränare eller fotboll..

Jag är så jävla less på att inte alla pingistränare ser seriöst på sin sport utan ser det som ett komplement till tex fotbollen.

3:05 PM  

Post a Comment

<< Home