Tuesday, May 09, 2006

Dåliga tränare

Jag får ganska ofta höra saker som "du är den bästa tränaren som jag har haft" och "tänk om vi hade dig på heltid" när jag konsulteras av olika föreningar. Det här är ju ganska ovanligt att man får höra som tränare och det beror på att många helt enkelt är jävligt dåliga; "jag tycker att det vore kul att vara pingistränare" räcker liksom inte eftersom sporten är extremt tekniskt komplicerad. Det krävs som i de flesta mer kvalificerade yrkena en stor talang för att bli omtyckt och respekterad av de personer man har under sig. De som vet med sig att man kanske inte är så bra bör sätta sig ner och fundera på att byta bransch. Ingen vill ha dåliga spelare men ingen vill heller ha en dålig tränare.

8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ja du..var skickar jag förfrågan angående tränar konsultation?

9:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

ja du..man kan vara jättehögt utbildad å så...men det viktigaste är att man får ett förtroende från spelaren...annars funkar det liksom inte..alla lär sig på olika sätt..tänk på det!!

1:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

många klubbar har knappt ens tränare, bättre för nybörjare att ha en hyfsad tränare än ingen alls

10:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

Det håller jag inte med om, bättre att att vara utan tränare än att ha en.

3:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

är det någon som har hört att en tränare inte kan lära ut bh till en vänsterhänt spelare fastän tränaren är höger hänt. SJUKT!

3:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

undrar varför SBTF ledarsatsning inte fungerar så bra när fel personer blir tränare. nägra saker som jag tycker man ska var som tränare
1 tycka det är roligt
2 ha en bra dialog med sina spelare
3 lära ut rätt spelstil till spelaren
4 blanda roliga saker med pingisen så den blir rolig
5 lära ut rätt teknik
6 följa med på många tävlingar
7 lära spelaren att uppföra sig
8 lära spelaren att serva rätt
9 lära spelarna de viktigaste reglerna
10 att inte pressa spelaren för hårt så att den skadar sig

11:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

Mycket stor del för en pingistränare är att kunna läsa sina deltagere så dom känner att det funkar och dom har kul. Lyckas tränaren så är han en bra tränare. Sedan kommer detta med att fixa bra och givande övningar, sedan kommer allt av sig själv.

7:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

Vi i Sverige ska ha så jävla roligt jämt, det är därför vi inte når hela vägen längre. Är det inte roligt så lägger vi ner eller vilar, den riktiga kämpar glöden existerar liksom inte riktigt, att ta fighten i alla lägen. Titta på japanerna och kineserna, innan dom får börja spela pingis och ens röra i ett rack så får dom lära sig att röra sig rätt i ett år. Och vilka är överlägsnast i världen? Tror vi alla kan svaret på den frågan. Testa samma metod på en svensk 8-9 årig kille/tjej som vill lära sig pingis så tror jag att antalet gånger de kommer besöka hallen går att räkna på en hand..

9:01 PM  

Post a Comment

<< Home