Tuesday, February 28, 2006

Bortabord

Jag har knappt sovit inatt. Halmstad valde bortabord i första semifinalen. Hur stort kan det bli egentligen, det är just sånna här saker som gör pingisen så jäkla intressant. Samtidigt är det vågat så in i helvete, förlorar man semin nu lär ledarna och styrelsen bli rejält uthängda i media. See ya!

Bollkallar

Ofta är det förseningar på GP-tävlingarna. Ett nytt förslag ska tydligen vara på gång att alla GP-tävlingar från säsongen 2007-2008 ska ha två bollkallar i varje hage. Detta ska göra att tidsschemat ska kunna hållas på ett bättre sätt. Jag tycker att det här förslaget är mycket bra och visar samtidigt att Sverige vill ligga i framkant i bordtennisvärlden. Det som kan vara ett problem är att en del av bollkallarna lär ha dåligt bollsinne och inte kommer kunna fånga bollen tillräckligt snabbt för att det ska kunna påverka tidsprogrammet. Alltså typ som när vissa skulle ta lyra på brännbollen på högstadiet.

VIP-blogg

Om två veckor kommer jag att starta en sk "VIP-blogg" för de som faktiskt har koll på pingis. För att få reda på adressen till den så måste man finnas med på senaste tränarrankingen eller bevisa att man helt enkelt har en djup förståelse för bordtennis. Ansökan för tillträde till "VIP-bloggen" görs via mail eller telefon.

Tränarlöner

Jag har nu fått bekräftat att en kollega i västra Sverige tjänade 750 000 kronor under 2005. Fortfarande är ju inte det här speciellt mycket pengar med tanke på energin och mängden tid tränare på toppen lägger ner på bordtennisen. Vi tar Jose Mourinho som exempel, alltså en fotbollstränare med ungefär samma kunskaper inom fotboll som den här ledaren i pingis. Det finns nog ingen som skulle tro att Jose skulle tagit jobbet i Chelsea om han fått 750 000 kronor i årslön. Pingistränare är ju normalt sätt inte med i något fackförbund och därför är det viktigt att alla drar åt samma håll för att så fort som möjligt pressa upp lönerna.

Rekommendationer (OBS! Lönerna är under förutsättning att pengarna är vita): En årslön för en heltidsanställd ska ligga på 500 000 kronor och uppåt beroende på kunskaper och tidigare efarenheter. För timanställda ska lönen ligga på 570 kronor i timmen och uppåt. Viktigt att timanställda också tar betalt för restid, planering, träningsupplägg mm och alltså inte bara för timmarna han/hon står på golvet i träningshallen. För tränare som jobbar på konsultbasis ska lönerna ligga på 1000 kronor i timmen och uppåt.

Monday, February 27, 2006

-Ge mig ett ä.
-Äääääääääää.
-Ge mig ett p.
-Peeeeeeeee.
-Ge mig ett p.
-Peeeeeeeee.
-Ge mig ett l.
-Äääälllllllllll.
-Ge mig ett e.
-Eeeeeeeeee.
-Ge mig ett t.
-Teeeeeeeeee.
-Vad blir det då?
-Ääääppleeeet.

Steg 1

För typ tio år sedan höll jag i en steg 1-kurs. Det var i stort sett bara sopor och föräldrar till sopor som var med; "vad menar du med forehand?" var en av idiotfrågorna. Jag blev helt paff men fick ur mig "med forehand menar jag att du är efterbliven". Idioten blev ganska sur och lämnade rummet och kursen men det måste man väll ändå fatta att man inte kan bli typ Glenn Östh om man inte vet vad en forehand är vid 37 års ålder. Jag kan säga att själv visste jag vad en forehand var när jag var mellan fem och sex år. Slutligen; nu fattar ni varför jag bara gästföreläser på steg 4-utbildningar.

Mail

Trots att jag inte hunnit svara på det förra mailet så fick jag ett nytt från den störda pingismamman Sofia:

Erik,

Du har ännu inte svarat på mitt mail och jag har inte ditt telefonnummer. Jag kräver att du skickar ett svar. Johan spelar fortfarande poker hela dagarna istället för pingis som han egentligen älskar. Nätpoker är inte en bra fritidsaktivitet för ungdomar tycker jag. Jag vill även att du tar en personlig kontakt med min son och ber om ursäkt över vad du skrivit till honom.

Jag antar att Svenska bordtennisförbundet har kontaktat dig angående det här ärendet och att du är avstängd från att jobba för de.

/Sofia

PS Lägg inte ut mitt mail på din blogg.

Sunday, February 26, 2006

Berätta inte

Nätställning

En sak som jag retade upp mig på i helgen var att det var olika märken på nätställningen på bord 19; på ena sidan Yasaka och på andra Stiga. Sånt ska inte kunna ske på Safirs så jag gick till de tävlingsansvariga och sa till. De tackade och sa att de skulle lösa det vilket de inte gjorde så jag sa till igen. Svaret jag fick då var; "sluta tjata om det där nu Erik, vi gör det så fort vi hinner". Ska det behöva ta över en timme att byta en jävla nätställning.

Safirs internationella

Det är en jäkla tur att Sverige jobbar på sikt. Annars skulle man börja bli lite orolig.

H1
1. Rodolphe Despres, France TTA
2. Keishiro Hiraya, Japan Table Tennis Student Union

D1
1. Chika Iwamura, Japan Table Tennis Student Union
2. Natalia Partyka, Poland TTA

P15
1. Sang Soo Lee, Korea Rep. TTA
2. Young Sik Jeoung, Korea Rep. TTA

F15
1. Ma Wenting, Norway TTA
2. Yuko Fujii, Japan TTA

HJ20
1. Hung Chieh Chiang, Chinese Taipei TTA
2. Huang Hou Yu, Askims BTK

DJ20
1. Elizabeta Samara, Romania TTA
2. Sanja Paukovic, Croatia TTA

P13
1. Young Sik Jeoung, Korea Rep. TTA
2. Gavin Evans, England TTA

F13
1. Kasumi Ishikawa, Japan TTA
2. Misaki Morizono, Japan TTA

HJ17
1. Kenta Matsudaira, Japan TTA
2. Emmanuel Lebesson, France TTA

DJ17
1. Ma Wenting, Norway TTA
2. Natalia Partyka, Poland TTA

P12
1. Hampus Söderlund, Sjömarkens IF
2. Koki Niwa, Japan TTA

F14
1. Megumi Okazaki, Japan TTA
2. Malin Pettersson, Spårvägens BTK

P14
1. Young Sik Jeoung, Korea Rep. TTA
2. Jung Hwa Seo, Korea Rep. TTA

H2
1. Vitaly Efimov, Portugal TTA
2. Ivo Silva, Portugal TTA

F12
1. Klaudia Kusinska, Poland TTA
2. Debora Vivarelli, Italy TTA

D2
1. Ma Wenting, Norway TTA
2. Nicky Zetsen, Netherlands TTA

Min kvällskurs under lördagkvällen - videoanalys av Samsonov-Kreanga

73 betalande.
4 specialinbjudna ickebetalande.
1 från SBTF.
11 fick ingen sittplats.
7 drack mer än 6 öl.
11 var icke svensktalande.
0 personer från Quatar.
4 var kvinnor.
8 var steg 3- eller steg 4-tränare.

Friday, February 24, 2006

Hört på läkaren under fredagen i Örebro:

-Vem tror du vinner idag?
-Jag tror nån av Zhao Peng, Wang Wen Jie, Tao Feng, Mitsuhiko Utsuno, Wang Qing, Jia Shun Hu, Jianfei Sun, An Shu, He Ke Yi, Guo Keli, Jin En Hua eller Hung Chieh Chiang vinner. Vad tror du?
-Jag tror på Chen Jian.

Wednesday, February 22, 2006

Skratta = spö

Jag har hört att det var en otrolig boll när Mikael Frank spelade Elitseriekval under 90-talet. Efter fiskande, räddade stoppbollar och blodiga knän förlorade Mikael till slut. Det hela såg tydligen förbannat kul ut och stora delar av publiken skrattade. Mikael sa då till en herre i 50-årsåldern att sluta skratta för annars skulle han knocka honom. Jag brukar alltid tänka på den här händelsen när jag ser honom. See ya!

Klasskillnad

Det är ju allmänt känt att det är jävligt dålig klass i Sverige nuförtiden. Man skulle kunna säga att om man är Elitspelare idag så är det som att man var en bra klass 2-spelare alternativt dålig klass 1-spelare för 15 år sedan. Och tänk då hur jävla dålig man är om man är klass 4-spelare idag.

Tuesday, February 21, 2006

Safirs

Sluta ringa och maila frågor angående hjälp med coaching under Safirs, jag är jävligt trött på okänt folk som tar kontakt. Jag är konsulterad av Greklands bordtennisförbund under tävlingarna och håller kurs under lördagkvällen i egen regi. Det är ju inte speciellt många som har den taktiska kunskap som jag och ledarna på Riget har men samtidigt är Safirs ett tillfälle för mindre etablerade tränare att faktiskt utvecklas som coach. Jag tycker alla ledare som inte har varit aktiva i mer än 5-7 år ska hålla ett extra öga på hur Köpingsledarna agerar kring sina spelares matcher.

Prinsessbakelser

En ganska kul grej som inte alla vet om är att den gamle blockeringsspecialisten Desmond Douglas alltid åt prinsessbakelser till frukost på turneringsdagen. Först trodde jag att det var ett skämt när jag fick höra det så jag ringde ner till Englands bordtennisförbund för att fråga och det var verkligen sant. Man sa också att han ibland hade med sig bakelser till länder där det kunde vara svårt att få tag på de. Jag har diskuterat det här ganska många kollegor och vi har kommit fram till att man inte bör rekommendera svenska ungdomar att testa den här speciella frukostdieten.

Tränarranking 4

1 (2) Linus Mernsten, Riget
2 (3) Johan Kratz, Riget
3 (1) Sören Ahlén, Riget
4 (4) Kvinnliga tjänsten, Riget
5 (9) Ronnie Svensson, Frej
6 (7) Peter Sterneborg, SBTF
7 (5) Peter "Blomman" Blomkvist, Söderhamn
8 (15) Lennart Andersson, Mölndal
9 (6) Fredrik Bergvall, Juno
10 (10) Anders Karlsson, Rekord
11 (14) Stefan Olsson, Byttorp
12 (16) Marcus Sjöberg, Lyckeby
13 (8) Niklas Almström, Gröstorps
14 (12) Thomas von Scheele, SBTF
15 (13) LG Olsson, Linköping
16 (17) Wang Wen Jie, Askim
17 (ny) Göte Svensson, Safir
18 (11) Bo-Martin Nylander, Falkenberg
19 (19) Thomas Johansson, Ängby
20 (ny) Mattias Bergqvist, Ängby

Ut från listan:
(18) Marcus Gustavsson, Spårvägen
(20) Mats Hedin, SBTF

Rankingen kan inte överklagas.

Monday, February 20, 2006

Forehand-forehand

Jag körde forehand-forehand på TTEX idag med en kompis. Som bäst fick vi 154 över nät på en minut (testade tre gånger). Personalen var ganska imponerade men mest fascinerade verkade två typ 10-åriga killar vara; de frågade vilka vi var. Jag berättade att jag jobbar som konsult åt SBTF och Greklands bordtennisförbund och att min kompis spelar division 1-pingis. Vi skrev autografer och demonstrerade för de hur man limmar på bästa sätt. See ya!

Sommar-OS

Det är ju ingen hemlighet att vinter-OS inte är lika stort som sommar-OS. Jag har hört att det är därför de valde att lägga pingisen i sommar-OS fast det egentligen är en vintersport, man vill helt enkelt ha de största och mest attraktiva sporterna där. Sen kan man ju såklart inte ha typ ishockey på sommarspelen men med sporter som så att säga funkar i båda så försöker man göra på det sättet, alltså om t ex poker blir OS-gren om typ tio år så kommer det med all säkerhet att läggas under sommar-OS. Kom ihåg var ni hörde det först.

Sunday, February 19, 2006

Nån har skrivit om klass 3

Skickade ett mail idag till en som skrivit om mig på sin sajt:

Hej

Jag ser att du skrivit om mig på din hemsida.

1. Vad menar du med "Bakom denna pingis-blogg döljer sig någon/några initierad(e)". Erik är väll en person, på samma sätt som att Erik och Stina är två personer? Med andra ord ska det bara stå någon.

2. Vad menar du med "jag garanterar er många skratt"?

Jag gillar din hemsida men vill att du ändrar de här två detaljerna så att informationen blir korrekt. Bekräfta detta.

Tack.

Erik

Vi hatar vitt på tröjorna - topp 10.

1. Thomas Bennborn
2. Thomas Bennborn
3. Thomas Bennborn
4. Thomas Bennborn
5. Thomas Bennborn
6. Mikael Ottosson
7. Mikael Ottosson
8. Mikael Ottosson
9. Mikael Ottosson
10. Mikael Ottosson

Rankingen kan inte överklagas.

"Asso"

Jag gillar verkligen de som "ossar" på allt, om det är på en kantboll eller nätrullare spelar ingen roll. En kompis till mig gör det och när han tävlade sist testade han en intressant sak; istället för att säga "ossa" så sa han "asso". Han sa att han märkte att motspelarna blev jävligt mycket mer irriterade och ju mer frustrerade de blev desto mer och desto högre skrek han "asso". Jag kan tillägga att han vann hela klass 1 i den tävlingen.

Barfota

Förra veckan höll jag i ett pass med en av Sveriges större föreningar. I slutet skulle alla springa 5 km och som alltid så är det någon som "har glömt skorna hemma". Det vanliga är ju att de vill köra sin fys inne istället men jag sa till henne att "antingen kör du i pingisskorna eller också så får du springa barfota". Jag tänkte inte mycket mer på det utan gick och tog en kaffe och väntade på att alla skulle komma tillbaka från löpningen. Det sjuka är att den här tjejen hade sprungit barfota i snön. Vilken idiot. Fötterna var helt illröda. See ya!

Borussia Düsseldorfs julfest

Jag kom precis att tänka på att jag inte blev inbjuden på Borussia Düsseldorfs julfest 2005. Inte för att jag ville gå på den, alltså nu jobbar jag ju mest på förbundsnivå och vem vill då gå på en liten klubbfest? Det är ju tio steg ner. Minst. I vilket fall, om någon som läser det här träffar på någon från Borussia Düsseldorf så kan ni hälsa från mig att jag inte bryr mig om deras fester.

Bandastommar

Jag har fått prover på de nya Bandastommarna. Man vill helt enkelt kolla om jag tycker att de håller för spel på internationell nivå. Jag provade de själv och skickade även ner ett par stycken till Kreanga och bad han testa de. Tyvärr kan jag inte gå in på stommarnas exakta egenskaper men jag kan berätta att de är jäkligt snygga. De finns i två färger; spygröna och chockrosa. Man vet ännu inte om de kommer att släppas i färg eller inte men WTF, Banda är tillbaka och ja, de håller för internationellt spel. See ya!

Saturday, February 18, 2006

Riget har ny hemsida

Såg att man fått en ny sajt i Köping. Bra jobbat, speciellt gillar jag det nya greppet att ha spelatintervjuer på den, det tror jag kan locka till fler besök. Jag gillar också den lättsamma tonen på den t ex "Gamle RIGaren Johan Axelqvist smög hem U21 titeln i Kroatiska öppna" och "Så här vill Oversea helst ha hallen när han ska träna" (Oversea betyder Översjö på engelska för er som inte fattar). Besök Rigets hemsida redan idag.

Thursday, February 16, 2006

11-7, 11-6, 11-9, 11-5. Starkt.

Jobbiga föräldrar

Idag fick jag mail från Johans mamma, jag har inte svarat på det än men det verkar som om hon halvt störd. Johan är den spelare som jag tipsade att satsa på skolan eller poker istället för bordtennis. Mailet:

Erik,

Johan har nu slutat med pingisen efter att du mailat honom. Han tog mycket illa vid sig och jag förstår inte hur du kan skriva på det sättet till en 16-årig kille. Jag vill ha en förklaring till varför du gjorde det.

Nu sitter Johan vid datorn hela dagarna och spelar bort alla sina pengar, tycker du det är bättre än att spela bordtennis? Allt handlar faktiskt inte om att bli bäst.

Jag har skickat en kopia på detta mail till Svenska bordtennisförbundet och jag hoppas att de inte kommer att anlita dig i fortsättningen.

/Sofia

Wednesday, February 15, 2006

Föredrag

Vid Safirs kommer jag att ha ett föredrag under lördagkvällen då vi kommer att titta på video och göra analyser från tävlingarna så långt. Allt med handledning från mig. Det är ännu inte klart exakt var i Örebro föredraget kommer hållas men troligen kommer priset att ligga på mellan 200 kronor och 300 kronor per person. Kursen kommer att vara öppen för alla men det är bra om man jobbat som tränare eller ledare i åtminstone fem år och tidigare gjort djupgående analyser utifrån videomaterial. Mer information kommande vecka.

Tips 2

En kollega håller ett privatpass med två ungdomar varje måndag klockan 19.00. Det är ju ofta bättre att koncentrera sig på en spelare när man har privatpass och min kollega har löst problemet genom att ungdomarna helt enkelt möter varandra i en match till ett (första bollen vinner) när de kommer till hallen. Den som vinner kör en timme låda, den som förlorar går hem. I början var det tydligen ett jäkla liv ibland föräldrarna till de två ungdomarna men de har accepterat det här efter att de fick höra att Björn Borgs tidigare tränare gjorde på det här sättet. Sen jämnar det ju ut sig i längden när spelarna är ungefär lika bra.

414

En kompis ringde precis och berättade att han klarat att studsa 414 gånger på kanten av racketen. Tydligen hamnade han i panik när två bollar i rad träffat längst ut på gummit och detta föranledde att han missade. Han använde Clipper Wood och 1,8 millimetersgummin. Det skulle vara jäkligt intressant att veta om han klarat fler gånger om han använt maximumplattor istället. See ya!

Tuesday, February 14, 2006

Fyllesnack

Var på krogen igår och pratade pingis med en kompis som var jäkligt full.

-Vad tror du om Safirs i år Stefan?
-Zzåbraklazzdärdeejuzzjuktförfan.
-Ja men alltså hur tror du det går för Sverige?
-Fyrazzvenskamedaljeringapåtjejzzidandeevällrealizztizzkterik.
-Nu skiter vi i vad jag tror den här gången.

Materialspelare

Efter USM 1998 sa en av bossarna inom svensk ungdomspingis att det fanns för få materialspelare. Idag ser vi hur det här uttalandet har gjort att vi kan hävda oss internationellt på juniorsidan. Enligt den inofficiella UEM-uttagningen så kommer Sverige ha med två deffensivspelare som spelar med material. Inte många juniorlandslag kan stoltsera med det. Återigen har det visat sig att en djup kunskap på ledarsidan är en av de viktigaste sakerna för att nå internationella framgångar.

Monday, February 13, 2006

18-15.

Pingisens svar på Maria

Jag satt och tänkte idag på vem pingisens svar på Maria Sharapova är. Alltså då menar jag en bra kvinnlig spelare som drar publik redan i första omgången. Och som i tillägg går på Guccis premiärvisningar i Milano, festar i Cannes och gör reklam för parfym. Det finns ju ganska många pingistjejer som uppfyller de här kriterierna och jag vill bara plocka ut en. Ska tänka lite till på vem jag väljer. Återkommer.

Sopa

En kompis visste en 23-årig kille som tränat tre pass i veckan i sju år och ändå är klass 4-spelare. Man undrar hur det kan vara möjligt att vara så dålig när man tränar så mycket. Det är ju högsta graden av självförnedring att stå på tävlingarna och möta 6-11 åringar. Men framförallt undrar jag varför man inte lägger av. Skaffa ett liv, gör nått du är bra på.

Dåliga bollar

Det verkar som om kvaliten blivit sämre på de trestjärniga bollarna sedan 40 millimetersbollen kom. Troligen beror detta på att de gjuts i samma formar som 38-millimtersbollen gjorde, man har helt enkelt inte haft råd att göra nya formar.

Jag vet att man breddat plankan för att bollarna ska komma till korgarna längst fram som gör att de blir trestjärniga. Den är numera över en meter bred. Skulle den fortfarande vara kvar i samma bredd som tidigare skulle vi inte ha trestjärniga bollar alls idag, de skulle med andra ord ramla ner snabbare än tidigare och bli en- eller tvåstjärniga. Jag tycker det här är pinsamt och har skickat ett mail till Japan och frågat om när man ska göra om formarna och byta till den smalare plankan igen.

Friday, February 10, 2006

Jag har kollat var i Sverige som alla besök på min blogg kommer ifrån.

1. Köping, 2879 besök
2. Stockholm, 2387 besök
3. SBTF, 1298 besök
4. Övriga Sverige, 987 besök

Wednesday, February 08, 2006

Tips

Många tränare propagerar för hur viktig uppvärmningen är och jag är inget undantag. Ändå blir det ofta för dåligt när unga värmer upp inför tävling. Idag hade jag ett pass med fem av Sveriges bästa ungdomar. Jag hade med mig två skålar som jag fyllde med kallt vatten och is, sedan bad jag två av de att stoppa ner båda sina händer i skålarna och ha kvar de där i exakt en minut. Direkt efter fick de möta två av de andra; 11-3 respektive 11-4 till de utan kalla händer. Jag skapade alltså en förståelse för att man ska värma upp ordentligt före match.

Mina bästa pingisupplevelser

1. När jag, JO, Äpplet och delar av Ängby var på Caféet efter att de vunnit SM-guld i lag.
2. Samtal med Uno Hedin på McDonalds i Fältöversten.
3. När jag var på plats och såg VM-finalen i herrsingel i Dortmund.
4. När Mick Märlin hade på sig stora hörlurar på inslagningen i Mölndal.
5. Finalen i Damjuniorer i Växjö 2004.
6. När jag ringde till Kai Rui och sa att jag var Kreanga.
7. När jag slog Jonny Åkesson.
8. Waldners 40-årskalas.
9. När Kreanga sa att jag var ibland de absolut mest pingiskunniga han pratat med.
10. När jag vann 38 starköl av en elitspelare som är nykterist.

Engelska pingisnamn

Oversee
Shoulders
Drugs
East
Casevillage
Electiond´down
Eachson
Lime
Earlymorningson
Beuptomischief
Arablelandswiftly-flowingwater
Tubl´son
Fringejuniper
Additionaln´rock
Southgrove
Alderjuniper
Hårdcastle
Clampgust
Moorgrove eller heathgrove
Barquehusband
Oh´aknowaccelerator
Inheritancehaveenoughenergyson
Northmountain
Curseone
Possessshiverson
Jahaondskefulljaktbyte
Leafbranch
Grovesprinkle´m

Qatar

Under 2005 tjänade jag 475 000 kronor som konsult och tränare. Jag tjänar med andra ord inte speciellt mycket pengar men framförallt står inte lönen i proportion till de unika kunskaperna jag besitter. Jag funderar därför på att tacka ja till ett erbjudande från Qatar; åtta pass i veckan, 5 timmar rådgivning i veckan och drygt 100 000 euro i årslön.

Tuesday, February 07, 2006

Psyka

En kul hotellhändelse under en pingistävling var när Waldner skulle möta Bengtsson på SM. Klockan 3 natten före gick Waldner och knackade på Bengtssons dörr:

-Vad fan gör du här mitt i natten?
-Jag tänkte bara psyka dig lite.

Det här är ju lite roligt just därför att det var på SM. Det skulle också vara roligt på EM, VM eller OS men inte på typ Skellefteå-loopen eller Malmö-smashen. Ni fattar vinken. Tror jag.
Sluta maila. T-shirtarna är slut. Frågor angående de nya besvaras av TTEX i Stockholm.

Pingisfolk är smarta

Jag umgås i stort sett bara med bordtennisspelare, bordtennistränare och förbundsfolk. Igår var jag och fikade med en på tränarrankingen och han hade med sig en kompis som läst på Handels och jobbar som marknadschef på ett av Sveriges största företag. Jag försökte berätta för kompisen hur ett långnabb fungerar men hon fattade absolut ingenting. Jag bara skrattade åt henne. Pinsamt. Hur fan ska man tolka det här; att pingisfolk är smartare än andra, det är ju den enda logiska förklaringen.

Bordtennistränare vs Fotbollstränare

Möjligheter att tjäna över 12 miljoner om året
Bordtennistränare - Fotbollstränare 0-1

Möjligheter på krogen (hos det motsatta könet)
Bordtennistränare - Fotbollstränare 0-1

Möjligheter att folk bryr sig om ens sysselsättning
Bordtennistränare - Fotbollstränare 0-1

Möjligheter att sponsras av Armani
Bordtennistränare - Fotbollstränare 0-1

Möjligheter att stå i en källarlokal
Bordtennistränare - Fotbollstränare 1-0

Slutställning
Bordtennnistränare - Fotbollstränare 1-4

Monday, February 06, 2006

T-shirtarna är slut

100 stycken t-shirts är slut. Nya finns på tryck; två varianter, en kommer att ha senaste tränarrankingen på ryggen, den andra kommer att ha badboyslistan på ryggen. Inget tryck i fram. Dessa kommer inte säljas direkt av mig utan på pingisbutiken TTEX i Stockholm.

Sveriges bästa klass 3-spelare

1. Freddie Helgesson, Svanesunds GOIF
2. Johnny Sallander, Kungälvs BTK
3. Ted Vallin, Råcksta SK
4. Kjell Höyheim, Bollmora BTK
5. Tomas Allvin, Hallstahammars BTK
6. Tobias Jägerholt, Kungälvs BTK
7. Olle Eklund, Islandstorgets SK
8. Lieu Loc, Kristianstad PK
9. Johan Liljero, Bollmora BTK
10. Daniel Engström, Östermalms BTK

Rankingen kan inte överklagas.

Fick mail idag

Ibland mailar helt okända spelare till mig och oftast svarar jag inte men ibland så tar jag mig ändå tid. Här ett mail som kom idag.

Hej Erik!
Jag är en kille på 16 vårar. Jag undrar om du kan ge mig några tips på hur jag förbättra mitt forehandspel. Jag har tänkt skicka över ett videoband men har inte din hemadress, kan jag få den?

Jag undrar också om du tror att jag har chansen att spela elitserien, jag är klass 2 spelare idag.

Ha det så bra,
Johan


Mitt svar till Johan:

Nej.

Nej.

Tips: Satsa på skolan eller poker istället.

Hälsningar Erik

Sunday, February 05, 2006

Bordtennisdomare

En japan från Japan som jag brukar prata med ibland berättade att man gjort en stor undersökning på hur publiktryck påverkar utbildade bordtennisdomare. Underlaget är från olika tillfällen där det varit över 500 personer som varit engagerade i en och samma match. Det visade sig att bordtennisdomare i 86,67 procent av fallen inte påverkades av publiken. Min egen reflektion är att japanska bordtennisdomare håller en väldigt hög standard men att en liknande undersökning skulle vara jäkligt svår att genomföra i Sverige för hur ofta är 500 personer engagerade i en och samma match här, typ en gång var tredje år kanske. See ya!

Nu kan man köpa vita klass 3-tshirts. De skickas mot postförskott och priset är 199 kronor plus frakt (skickas endast inom Sverige). Beställning görs via telefon, email eller via kommentarsfunktionen på det här inlägget. Uppge namn, adress, email, storlek och antal du vill beställa.

På bilden visas trycket på t-shirten.

Thursday, February 02, 2006

Aktiva Nice-listan

1. Tomas Buza
2. Peter Greczula
3. Alexander Drugge
4. Ilirian Krasniqi
5. Dan Hedlund
6. Linus Mernsten
7. Robert Eriksson
8. John Wall
9. Axels
10. Jonas Barkman

Bubblare:
Mikael Ottosson

Hittade dessvärre ingen helt ny bild på mig själv.

Wednesday, February 01, 2006

Lång serve

Jag pratade med en på Greklands bordtennisförbund idag angånde att deras bästa ungdomar gjort stora framsteg. Han berättade att man i Grekland har börjat starta de flesta momentövningar med lång serve för att få mer säkerhet i förstadraget. Detta efter ett tips från självaste Kreanga. Jag har ringt runt till några tränare på tränarrankingen och diskuterat det här. Flera av de tyckte att det var intressant och säger att de kommer att lägga in flera övningar som startar med lång serve.

De bästa regelbundna tempo/fotarbetsövningarna

Tvåpunkts.
Trepunkts.
Falkenbergaren.
En i backand, en i mitten, en i backhand, en i forehand.
Irländaren.
Brevet.
En i forehand, en i mitten, en i forehand, en i backhand.
En i varje hörn.

Ingen inbördes ranking av övningarna.

Ny supertalang

En intressant sak som jag hörde för några dagar sen är att Istrum tydligen har en 9-årig talang som spelar med långnabb på ena sidan och korta nabbar på den andra. Enligt vad jag hört ska han vara i klass med deras bästa 13-åringar vilket jag tycker verkar otroligt men det ska bli intressant att se honom. Av någon anledning så har han aldrig tävlat och ska börja med det först efter sommaren. Är det någon som sett eller hört något om den här talangen? Och vore inte det bästa om man tog ut honom i kadettlandslaget nu med detsamma. Varför vänta om tiden är mogen liksom.