Thursday, March 30, 2006

Sluta läs

Det var ett jävla tjat om vem Erik är. Det mailas till förbannelse och jag har inte tid att svara hela tiden. De som inte vet vem jag är har jag inget intresse av att snacka med. Och jag upprepar eftersom många här verkar rätt slöa i skallen; läs inte bloggen om om ni "flippar" i skallen av den. Jag skriver här för min egen och för ett antal av mina närmaste kompisars skull. Ni andra; F-U-C-K-O-F-F

Idiot

Jag pratade med en ganska korkad förälder under en GP-tävling. Han sa att hans son lyckats bra eftersom han tagit åtta bollar i två set och sju i det sista mot en spelalre som var ett tre åldre och högre rankad. Jag frågade om vad han menade med bra och berättade att ett set går till elva och det gäller att vinna tre set. Han svarade att det kan vara bra med tufft motstånd och att det är bra att lära sig att förlora. Hur jävla dum kan man bli, tror han inte att man hinner förlora tillräckligt under en pingiskarriär utan att man söker upp förluster genom att anmäla sig i klasser där man inte har en chans. Att det finns sånna här föräldrar är en av anledningarna till att Sverige kommer att få svårt att få fram riktigt bra spelare.

Hårdare träning tidigare

När jag var på VM i Dortmund 1989 så pratade jag lite med Jiang Jialiang. Han frågade lite om hur träningen i Sverige var och om jag visste skillnader på hur träningen bedrivs i Kina. Jag berättade att svenska ungdomar har en traditionell skolgång men att jag jobbar mycket för att bordtennis ska finnas på schemat för lovande ungdomar från 4:e klass. Jiang tyckte att det verkade vettigt men ifrågesatte om inte 4:e klass var för sent att börja ha vissa veckodagar med dubbla pass. Jag höll med honom men förklarade att det är ett steg i rätt riktning mot att få in det på schemat redan på lågstadiet.

Jag ska ringa

Jag har bestämt mig för att ringa upp och kolla vad det var för erbjudande Walter hade till mig innan jag för vidare diskussioner med Quatar. Trots allt är det ett ganska stort projekt och stora kulturskillnader att ta hänsyn till innan man gör en så pass lång flytt. Jag tror att som svensk förbundskapten så står det mellan jag själv, nån från Riget eller möjligen Peter Sartz. Jag är ju den tränare som spelarna själva helst vill ha som ny förbundskapten men sen är det ju andra faktorer som spelar in också.

Känsla

Det är ju ofta roligare att se spelare som har bra känsla än se de som inte har det. Jag var själv en spelare som i stort sätt alla tyckte hade en en jäkla träff och känsla. Nu vart jag ändå inte så bra som spelare, som bäst nådde jag tredje omgången på stora SM, blev division 1 spelare och Bundesliga division 2. Det här visar tydligt att bara för att man har en grym känsla så är det ändå inte säkert att man blir speciellt bra. Men man kan vända på det också och konstatera att har man ingen känsla alls så kan man absolut inte bli nått. See ya!

Wednesday, March 29, 2006

Lag att minnas 10 i topp

1. Sverige Herr upplaga 1989, 1991, 1993
2. Eslövs AI Herr upplaga 2005, 2006
3. Sverige Kadett upplaga 1994
4. Halmstad BTK Damer upplaga 1995
5. Dänningelanda BTK Ungdom upplaga 2002, 2003, 2004
6. Ängby SK Herr upplaga 1992, 2007
7. Varbergs BTK Damer upplaga 1974-1985
8. Stockholms Spårvägars GoIF Herr upplaga 1983, 1984
9. Sverige DJ upplaga 1977, 1978
10. Norrtulls BTK Herr upplaga 2006

Bubblare:
Solna BTK Herr upplaga 2006

Listan kan inte överklagas.

Tuesday, March 28, 2006

Tränarranking 5

1 (1) Linus Mernsten, Riget
2 (2) Johan Kratz, Riget
3 (3) Sören Ahlén, Riget
4 (4) Kvinnliga tjänsten, Riget
5 (6) Peter Sterneborg, SBTF
6 (14) Thomas von Scheele, SBTF
7 (7) Peter "Blomman" Blomkvist, Söderhamn
8 (8) Lennart Andersson, Mölndal
9 (12) Marcus Sjöberg, Lyckeby
10 (10) Anders Karlsson, Rekord
11 (11) Stefan Olsson, Byttorp
12 (9) Fredrik Bergvall, Juno
13 (ny) Yao Chengren , Eslöv
14 (20) Mattias Bergqvist, Ängby
15 (5) Ronnie Svensson, Frej
16 (19) Thomas Johansson, Ängby
17 (ny) Marcus Gustavsson, Spårvägen
18 (15) LG Olsson, Linköping
19 (18) Bo-Martin Nylander, Falkenberg
20 (17) Göte Svensson, Safir

Ut från listan:
(13) Niklas Almström, Gröstorps
(16) Wang Wen Jie, Askim

Rankingen kan inte överklagas.

Monday, March 27, 2006

Ängby snart 50

Ängby fyller 50 i år och ska snart ha fest. Jag har funderat ganska mycket på vad jag ska ge i present till huvudpersonen Nisse Sandberg. Först funderade jag på att ge en kinesisk landslagdströja som Jiang Jialiang använde i New Delhi 1987 men jag har bestämt mig för att behålla den själv. Troligen kommer jag att ge en resa till en valfri Pro Tour-tävling. Det ska iaf blir jäkligt kul med pingisfest.

Mässa

Det här är bara för mycket; jag har blivit inbjuden till en mässa med olika seminarium i Madrid. Enligt Mike S som är ansvarig för mässan är många inbjudna, allt ifrån idrottsmän till olika företag. Det känns ändå ganska stort, alltså hur ofta blev jag nerbjuden till en mässa i Madrid där precis allt ingår av min tidigare bordtennissponsor. Typ aldrig. Alltså jag fattar ju att det är skillnad på resurser på ett av de största företagen i världen men en idé vore ju för bordtennisföretag att ha seminarium i samband med nån tävling i t ex Borås eller Eskilstuna.

Sunday, March 26, 2006

"Live-rapportering"

Jag har sett att de har "live-rapportering" från Elitseriematcherna på svenska bordtennisförbundets hemsida. Det tycker jag är jäkligt bra, undrar hur det lät när de resonerade kring det; eftersom det är typ 30 personer på matcherna så finns det ju ett jäkla intresse, vi måste ha "live-rapportering" annars kommer supportrarna som inte kommer in att ställa till skadegörelse i matchstäderna. Nått sånt måste det ha varit. Eller kanske; Internet är ju framtiden, klart vi ska rapportera "live" från matcherna. See ya!

Gävle

En kompis skickade ett SMS där det stod att det varit ett otroligt spel i finalen i Damjuniorer i Gävle. Hårda skär, stenhårda forehands, mycket oskruvade servar och ett säkert spel från backhandhörnet. Jag svarade att det alltid brukar vara bra spel i just Damjuniorer och att han inte ska skicka SMS till mig om det inte är något speciellt som hänt.

Saturday, March 25, 2006

Sjuk

Idag har jag varit sjuk samtidigt som jag har fyllt år. Förbannad otur. De kändaste pingisspelarna som skickat födelsedagskort eller ringt och gratulerat är; Kreanga, JO, Adam R och Timo B.

Wednesday, March 22, 2006

Kanslister = Tjuvar ?

Ett av få kontorsjobb på klubbnivå är kanslist. Jag har faktiskt aldrig varit det och de beror på att jag inte gillar att ha kontakt med föräldrar till en massa sopor. Jag har hört att det är ganska vanligt att kanslister och tränare som känner kanslisten smusslar undan pengar från kassan som innhåller deg för materialinköp och läskinköp. Enligt det här ryktet ska det kunna röra sig om över 2000 kronor varje månad som en del kanslister tar i egen ficka. Är det någon som vet om det här ryktet stämmer så vill jag att ni mailar mig.

Norrtull

Den absolut ballaste klubben i Sverige är Norrtull. De har de coolaste spelarna och har sin lokal i Vasastan. Hur många pingisklubbar har sin träningslokal mitt i city i en huvudstad. Inte många. Vill man spela med de tuffa grabbarna så föreslår jag att man byter till Norrtull.

Tuesday, March 21, 2006

Lasse

Jag har mailat Lasse Granqvist idag och frågat om hans bästa insatser som bordtenniskommentator. Jag frågade också om han tyckte att det fanns någon sport som var svårare att kommentera och om vem han tyckte var den bästa expertkommentatorn att ha bredvid sig. Sen ställde jag mer allmäna frågor som t ex "vet du hur bra Zlatan är på pingis", "vet du vilka som är världsmästare i damdubbel" och "hur långt är ett pingisbord".

Saxat från VIP-bloggen

Vi har haft en givande diskussion i VIP-bloggen. Följande har vi kommit fram till:

1. Man bör börja limma så fort man behärskar loopen.
2. Man bör tillhöra en större förening senast vid 11 års ålder.
3. Man bör träna minst 4-5 pass i veckan från det att man är 11 år.
4. Man bör köra löpning minst en gång i veckan från det att man är 11 år.
5. Man bör ha minst ett pass i veckan låda från det att man är 11 år.

Monday, March 20, 2006

Mihaela

Del av en dialog jag hade med en tjejkompis idag:

-Vet du vem Mihaela Steff är?
-Nej, är det nån jag borde känna till?
-Jag ska ge dig en ledtråd, hon är vänsterhänt.
-Ingen aning, visst är den söt min nya klänning, jag älskar den.
-Byt inte samtalsämne. Varför byter du samtalsämne? Vill du ha fler ledtrådar?
-Sluta prata om den där mickaela.
-Ahhhhh, Mihaela heter hon. Blir så jävla trött på dig ibland.

Ted Wallin är en dålig pilot

En ganska kul grej jag fick höra idag är att Patrik Torsell tydligen inte fick flyga med Ted Wallin som pilot för hans sambo. Man kan undra varför, är man en sämre pilot om man är pingisspelare, det låter ganska efterblivet att tro det. Jag skulle ha viljat vara med när Patrik kom till hotellet typ 14 timmar efter alla andra.

Sunday, March 19, 2006

För sträng = Arbetsförmedlingen

Jag har en kompis som fick sparken för ett par år sedan för att han var "för sträng" under pingisträningarna. För att få ut A-kassa var han tydligen tvungen att anmäla sig som arbetssökande hos arbetsförmedlingen. Han skulle fylla i ett papper med meriter och det var rätt bra grejer han hade; Steg 3, privatträning med flera av de bästa ungdomarna i landet, hjälptränare under två olika Riksläger osv. I vilket fall så tyckte arbetsförmedlaren att han behövde "bredda sig" eftersom bordtennistränare var så pass smalt. Han sa då att han kunde tänka sig att vara bordtenniskanslist, vara sportchef i en förening eller jobba på något förbund som tänker långsiktigt. Problemet var att arbetsförmedlaren menade helt andra jobb såsom butiksbiträde eller telefonförsäljare. Min kompis bara skrattade år henne och frågade om hon skulle sagt samma sak om t ex Hans Chrunak eller Leif Boork skulle komma och registrera sig som arbetssökande.
Tyvärr så fick han ingen A-kassa eftersom man inte trodde att det fanns någon möjlighet att få den här typen av jobb. Min kompis ordnade istället upp med det på egen hand och jobbar numera i en klubb i södra Sverige. Värt att notera är att den klubben som han fick sparken ifrån tappat med den nya sopiga mjukistränaren.

Melodifestivalen

Jag såg lite på Melodifestivalen igår och noterade att Niklas Wikegård var med och kommenterade. Det är ganska häftigt att de har börjat ha tränare som får yttra sig under TV-sända musikevenemang. Nästa år hoppas jag att det är bordtennisens tur; förhoppningsvis med nån tränare från Riget eller varför inte sparkade Peter Sterneborg. Det skulle kunna vara ett bra sätt för bordtennisen att nå ända in i stugorna igen. See ya!

Saturday, March 18, 2006

Kreanga

Jag har pratat med Kreanga idag på telefon för att gå igenom några olika motståndare. Det roliga var att han frågade om jag kunde komma ner till Grekland ett par dagar för att köra låda och slipa tekniken i det korta spelet. Självklart kommer jag att ställa upp på det, det är ju både pengar och riktigt stimulerande att få chansen att kunna påverka träningen på en så pass bra spelare inför ett VM.

Thursday, March 16, 2006

Sluta gnäll

Jag har pratat med en kille som är 16 år och rankad bland de 20 bästa i Sverige i sin åldersgrupp. Han gnällde över att han ofta får köra med sämre spelare på träningarna. Jag frågade om han menade yngre lovande spelare och så var det mycket riktigt. Då förklarade jag att det här troligen är "Next ones" och att klubbarna bör satsa på de. Är man 16 år och inte ens topp-10 i Sverige i sin åldersgrupp så ska man acceptera att köra åtminstone två-tre pass i veckan med yngre lovande spelare. Hur ska Sverige annars få fram riktiga stjärnor på sikt.

Lag-VM

Idag blev det klart att jag kommer att konsulteras av Greklands bordtennisförbund under lag-VM i Bremen. Jag kommer att fungera som spion under gruppspelet, jag kommer alltså att specialgranska kommande och ev. kommande motståndare. Det ska bli riktigt kul; jag kommer att få se bordtennis i världsklass och snacka med riktigt kunnigt folk. Så går det bra för Kreanga och övriga greker under tävlingarna så har ni en del av förklaringen.

Wednesday, March 15, 2006

Oxford

När jag läste en termin i Oxford så gick jag till rektorn och föreslog en pingisturnering. Två månader senare startade den, 59 spelare anmälde sig varav 57 i herrklassen. Jag släppte som mest två bollar i ett set (vi spelade till 21). I finalen avslutade jag med att dra in en forehand med fel hand. Det kändes jäkligt bra, speciellt eftersom priset var en weekend-resa till Paris. See ya!

Bordtennis i ett nötskal

Jag kommer att släppa min första bok kommande höst. Den kommer att innehålla både tekniska och psykologiska aspekter inom bordtennis. Jag har till största delen skrivit den själv men har med några andra bordtennistränare som ger sina reflektioner. Arbetsnamnet på boken är "Bordtennis i ett nötskal".

Tuesday, March 14, 2006

Lindh

För lite drygt tio år sedan så var jag tränare på ett sommarläger helt enkelt för att det var förbannat bra betalt. Jag tror inte någon på lägret var bättre än klass 2-spelare. I vilket fall så skulle Erik Lindh vara med under ett matchpass. Jag sa till han att "köra skiten" ur alla han fick möta. Han gjorde som jag sa och körde max hela matchpasset. Alla som fick möta honom var såklart helt chanslösa. Det tyckte jag var kul och jävligt nyttigt för alla inblande. Det är viktigt att veta vad som krävs liksom.

Ryggsäck 2

Jag har funderat ganska mycket idag på vad jag tror tränarna har i ryggsäcken under tävlingarna. Har kommit fram till följade:

1. Lottning
2. Bananer
3. Matsäck
4. Läppstift
5. Plånbok
6. Smink
7. Laptop
8. Nycklar
9. Rack

Sen kom jag inte på fler saker.

Monday, March 13, 2006

Paralympics

Det är tydligen lagt ett förslag att man i kommande Paralympics ska ha en klass i bordtennisen för blinda. Jag tycker det verkar förbannat svårt att spela pingis om man inte kan se bollen men förmodligen kommer det vara något i den som gör att man hör den hela tiden, precis som det är inom fotboll för blinda. Är det någon som vet en bra blind svensk bordtennisspelare så skulle jag vilja att ni kontaktar mig. Med bra blind menar jag klass 4 eller bättre.

Ryggsäck

En sak som jag tänkt på är att nästan alla bra pingistränare har ryggsäck på sig eller i alla fall med sig på tävlingarna. Jag brukar undvika det för att det är så jävla fult. Det är nog många som har det för att stoltsera med att de har en sponsor men det ser ju bara efterblivet ut, liksom 40 bast och vill skryta med att man har ett pingismärke som sponsor, hur ballt är det. Någon som tycker det är ganska ballt? Lite ballt? Inte ballt alls? När Stuart Baxter var tränare i AIK så var han sponrad av tre olika riktiga märken. Och han hade aldrig ryggsäck på matcherna. Aldrig.

Sunday, March 12, 2006

Bakfull

En ganska kul grej var när Johan skulle coacha Mick i "Mitt-i-loopen". Mick var jävligt bakis men hade sjukt bra lottning så han tog sig till final i Herrar 1. Efter att Mick förlorat de två första seten tog Johan med sig vattenflaskan ner och gav några råd. Mick var dels trött från själva matchen och dels så var han uttorkad från fyllan dagen innan så han bad att få vattenflaskan. När han klunkat i sig typ 3 dl uppfattade han att det inte var vatten i flaskan. Det var starköl. Mick sprang på toaletten och spydde. Det här var ett bra sätt av Johan att markera att det faktiskt inte är okej att dricka dagen innan tävling. Jag har glömt om Mick vann den matchen. See ya!

Tack Riget

Jag säger bara Jon Persson. Han har pluggat på Riget. Det är därför han är så jävla bra. Tacka Sören Ahlén, Linus Mernsten, Johan Kratz och Pernilla Andersson för Jon Persson.

Morsa

Det här är bara för sjukt; när jag var nere i hallen i fredags och hade ett pass med tre av Sveriges bästa ungdomar så kommer en ganska kraftig kvinna in i lokalen:

-Erik?
-Ja, har du tid att vänta en och en halv timme, jag har träning.
-Det är jag som är Sofia, Johans mamma, nu vill jag prata med dig.
-Nu får du lyssna. Jag har träning. T-R-Ä-N-I-N-G. Vill du prata med mig så får du vänta.

Kvinnan sätter sig ner och stirrar på mig under hela träningen. När den är klar så stannar jag vid henne:

-Att du orkar, släpp det där nån gång.
-Nu vill jag att du lyssnar på mig Erik. Det finns viktigare saker än att bli bra och...
-Jag har förstått att du tycker det, det stod i ett av dina mail, du behöver inte upprepa dig. Hur länge har du tänkt att vi ska prata?
-Tills jag är klar. Jag vill att du tar kontakt med min son. När du gjort det och bett om ursäkt så ska jag låta dig vara.
.Vilken människa du är. Släpp det där. Jag har inget med din son att göra. Han frågade, jag svarade. Om han vill prata med mig så be han ringa. Här är mitt nummer (jag gav mitt visitkort). Hejdå.

Sedan gick jag. Nu hoppas jag att jag aldrig mer får se henne. En krafig störd morsa liksom. Vem vill ha kontakt med sånna.

Thursday, March 09, 2006

Sjömarken är så jävla bra. Vinnare i pingisiaden. Vinnare i Talangjakten. Bästa ungdomsklubb på Safirs internationella.

Roger

Jag körde ett träningspass med Roger Lagerfeldt 1989. Roger valde följande övningar:

1. En i varje hörn mot backhand. ca 15 minuter.
2. En i varje hörn mot backhand. ca 15 minuter.
3. En i varje hörn mot backhand. ca 15 minuter.
4. En i varje hörn mot backhand. ca 15 minuter.

Wednesday, March 08, 2006

De absolut tätaste

1. Jörgen Persson
2. Zoran Primorac
3. Mikael Frank
4. Johan Fallby
5. Kjell Höyheim
6. Brorsan
7. Lars Thunström
8. Jerry Snygg
9. Dan Hedlund
10. Mikael Ottosson

Rankingen kan inte överklagas.

Överdomare

Hur fan kan man vilja vara överdomare; "det där nätet ser lite högt ut, jag tror jag ska gå ner och mäta det". Jag frågade en av Sveriges mest kända överdomare "varför är du överdomare, var du mobbad i skolan eller har du inget liv?". Han svarade "Jag vet faktiskt inte varför, jag tycker det är skoj". Då sa jag "det är tur att man är olika". Sen sa jag inget mer.

VIP-bloggen

På söndag går ansökningstiden till VIP-bloggen ut, hittills har jag fått in 87 ansökningar. Tränare som finns med på tränarrankingen kommer alltså att ha tillträde till den, i tillägg kommer jag att välja ut ytterliggare 20 personer. De som inte kommer att få tillgång till bloggen i första omgången kommer att kunna söka på nytt i august 2006. Utvalda kommer att få besked via mail (måndag kväll alternativt tisdag morgon).

Hans C

Hans Chrunack sa till Emma Igelström att hon inte är för tjock på skolgården men att hon är för tjock för att bli en världssimmare, han ville alltså att hon skulle gå ner i vikt. Ibland känns det som att pingistränare har större anledning att säga så till sina adepter än vad simtränare har till sina. Nu ska jag inte säga för mycket. Tror ni fattar.

Tuesday, March 07, 2006

Stretching

Jag har hört från en ganska säker källa att det finns en pingisspelare som vägrar stretcha handlederna eftersom han tror att underarmarna kan spricka. Jag skulle kunna betala nästan vad som helst för att vara tränare på ett av hans pass; "då avslutar vi med fem minuter stretching för handlederna, de som hoppar över den kör tre mil löpning". Hur jävla töntig kan man bli, handleder spricker inte av stretching.

Yx-serve

Är det någon som vet varför inte Kong Linghui har fortsatt köra "yx-serve" efter OS-finalen mot Waldner. Han körde den i princip hela matchen som han vann och sen slutar han upp med den. Jävligt konstigt. Jag har frågat både JO och Peter om det här men ingen av de visste. Skulle också vilja veta om Kongs "yxor" är bättre än Salim Chabos "yxor".

Monday, March 06, 2006

Barriärhopp

En häftig grej var när jag var i Korea och en kille som hette An Min Yoo hoppade 459 jämnfota barriärhopp (utan mellanhopp mellan barriärerna) innan han rev. Man hade ställde upp 50 barriärer runt hallen, när han kom till slutet fick han ett hopp på sig att vända. Jag har berättat det här för olika tränare och ingen av de tror att någon europeisk pingisspelare skulle klara av så många i rad.

Ny personlig sponsor

Jag har nu nästan gjort klart med en ny sponsor kommande säsong; Nike. De har ju ingen skräddarsydd bordtenniskollektion utan kommer att välja ut delar av deras tenniskollektion. Kontraktet som är på gång är skräddarsytt för mig (motprestationen är ännu inte klar). Även om jag ju inte är en stjärna på samma sätt som Ronaldinho så kommer jag att få "bra pengar". Skulle man jämföra med min nuvarande bordtennissponsor så skulle man kunna säga "jäkligt bra pengar". See ya!

Sunday, March 05, 2006

Erik = Förbundskapten ?

Peter Sterneborg har fått sparken som förbundskapen. Förbundet skyller på att man ska omstrukturera elitverksamheten men förmodligen är detta bara ett svepskäl. Det fanns ett meddelande från Walter på telefonsvararen idag som sa "Erik, vi vill att du ringer upp snarast". Jag antar att de vill att jag tar över som förbundskapten vilket jag inte kommer att göra eftersom jag inte tycker det finns tillräcklig potential i de bästa spelarna för tillfället. Eller ska jag ta det. Ska tänka lite på det innan jag ringer upp.

Hastighetsmätare

I China har man provat hastighetsmätare på samma sätt som man har på tennisservar. Dels mäter de upp avgörande slag men man har också infört att en spelare servar en lång kontringsserve och den andra spelaren drar en så hård forehand han bara kan. Det senare som en form av underhållning inför lagmatcher. Det skulle vara bra om det här kommer till Sverige, jag tror vi skulle kunna öka på publiksnittet till närmare 70 personer under en Elitseriematch på det sättet. See ya!

Friday, March 03, 2006

Säg

Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner, Jan-Ove Waldner

Tipsnivå nybörjare:
Fotbollsspelare i Real Madrid

Thursday, March 02, 2006

Händelser som gör livet värt att leva 2

Det näst coolaste jag någonsin sett måste vara när Adam Råsberg kastade upp sitt rack tio meter och fångade det bakom sin egen rygg. Det här var på USM när han låg under med 17-13 i skilje mot Simon Angel på 90-talet. Om det är någon som spelade in den här händelsen på video så skulle jag vilja att ni tog kontakt med mig.
Två av två hittills. Tretton kvar.

Analys

Det är ett nytt analysverktyg specialanpassat för bordtennis på gång. Programmet som förmodas komma under våren 2006 kommer att ge ledare möjlighet att ha kontroll över hur det går i den egna spelarens serve, som mottagare, var vunna respektive förlorade poäng kommer mm. Programmet är utvecklat av två Österrikiska kompisar till mig (jag har konsulterats 40 timmar). En stor ickesvensk pingistillverkare kommer att stå bakom programmet. See ya!

Wednesday, March 01, 2006

Kärringjävel

Under en viktig division 1-match på 90-talet mellan två lag som inte direkt gillade varann var det en tveksam kantboll som diskuterades mellan spelarna som var i 30-årsåldern. Orden blev hårdare och hårdare och helt plötsligt gick den ena spelaren över och började putta på den andra varpå den andras morsa kommer ner från läktaren och skriker "ni beter er ju som småbarn". Sonen till mamman blev ganska förvånad men det värsta var att den andra killen svarade "stick upp på läktaren kärringjävel". Jag är inte riktigt säker på vem som fick poängen till slut.

Dra ner brallorna

Jag är så förbannat less på alla pingisspelare som drar upp shorten och byxorna över naveln. Fotbollspelare gör inte det, basketspelare gör inte det, tennisspelare gör inte det, varför gör då pingisspelare det. Man kan bli förbannad för mindre. Jag tycker det vore bra om ni som ser någon som gör det (ofta är de klass 3- eller klass 2-spelare som har under- eller överbett och en avig spelstil) talar om att de antagligen inte kommer få något kontrakt med Calvin Klein så länge deras ben ser över två meter långa ut.